Testa din entreprenörsidé – utan eget företag

Har du en entreprenör som bor i dig och som bara vill få testa att driva ett företag? Få se om du kan förverkliga dina planer? Då kan du faktiskt göra det, utan att ens starta ett eget företag.

Testa din idé

Du har en idé som du verkligen tror kommer att bära sig. Eller så har du en yrkeskunskap som du skulle kunna tjäna pengar på, men du vill inte starta eget företag. I alla fall inte ännu. Eller så är du arbetslös och det blir problematiskt för dig att starta företag och samtidigt kunna få a-kassa. Då är lösningen att du använder dig av ett företag som anställer dig när du hittat dina jobb. Låt oss säga att du är frisör. Att bygga upp en kundkrets tar tid, samtidigt vet du att du kommer att få kunder. Att starta ett företag kan då bli problematiskt, samtidigt som du vill få jobba extra som frisör. Då kan du vända dig till Frilans Finans som hjälper dig att fakturera utan företag. De sköter skatter och social avgifter, medan du sköter att fixa jobben. Oavsett vad du är skicklig på, t.ex. IT, klippa konstfulla häckar, sy klänningar eller ge juridiska råd, så kan du enkelt testa på att vara företagare, för att se om idén bär sig. Som arbetslös kan du också ta arbeten, utan att starta ett företag.

Bygga vidare

Är du entreprenör så vill du naturligtvis starta eget företag, men de riktigt stora entreprenörerna tar inte bara risker, de planerar också. Under tiden som du testar din idé kan du göra en marknadsanalys, skapa en hemsida och börja marknadsföra dina tjänster. Efter ett tag kan du sedan starta ett eget företag, när du märker att idén bär sig, och så bli din egen chef.

Inlägg skapade 35

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

cenote