Så startar du ett företag utan pengar

Har du mer idéer än pengar? Att starta ett företag kostar för det mesta både mycket tid och pengar, och tiden kommer du aldrig ifrån. Däremot kan du starta företag med nästan inga investeringar alls.

Internetentreprenör

Idag är det ganska många som lyckats starta ett företag hemifrån som internetentreprenör. Internetentreprenören är en person som har företag på nätet. Eftersom vi lever stora delar av våra liv på nätet, och så gott som alla företag finns på internet, så finns det många tjänster och produkter att sälja. Du behöver en hemsida, helst med egen hosting och domän, men det kostar dig bara några hundralappar. Sedan kan du sätta igång. Det är också klokt att ha en mobil. Det fina med nätet är dock att det inte spelar någon roll om du har nyaste datorn och mobilen, eller om du har varit klok och ekonomisk och köpt begagnat – så länge som du har uppkoppling fungerar en begagnad lika bra. Du kan köpa din billiga iPhone hos Mresell, och lägga resten av pengarna på företaget.

Vanliga internetjobb

Hur kan du då tjäna pengar på nätet? För att lyckas på riktigt måste du ha en hemsida, men du kan börja med att göra betalda undersökningar, för att tjäna ihop till att investera i egna hemsidor och hosting. Dåligt betalt, men du gör undersökningarna hemma i soffan. Om möjligt bör du satsa på olika företagsidéer och se vilka som bär. De som lyckas på nätet har inte en hemsida, utan ofta många. Du kan starta nischade bloggar, ha webbutiker, vara någon slags konsult (IT, marknadsföring), ha en Youtubekanal eller sälja bilder. Många bloggare börjar med en blogg, men börjar efter ett tag att sälja andras produkter, för att till sist skapa eget material, som e-böcker och utbildningsfilmer. Det är i de sistnämnda de riktiga pengarna finns.

Inlägg skapade 35

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

cenote