Den digitala eran skapar fler entreprenörer

Att bli en entreprenör eller egenföretagare är något som många drömmer om, men få förverkligar det. Det är däremot enklare än någonsin att bli en egenföretagare, åtminstone om man tittar på statistiken.

Det här innebär alltså att du lever i den perfekta tiden för att förverkliga dina drömmar om att skapa något eget. Det vi också ser är att internet har öppnat upp många möjligheter.

Fler företag än någonsin skapas

Vi ser så gott som dagligen att det skapas fler företag än någonsin. Bara under det första kvartalet 2021 så skapades det mer än 22,000 företag i Sverige. Det här är ett tecken på att det är en bra tid för att bilda ett eget företag om du har haft planer på det.

Det vi också ser är att det framförallt är små och medelstora företag som ligger bakom utvecklingen. En fri marknad med många möjligheter gör det enklare för enskilda personer eller små grupper att skapa något eget.

Det här bådar såklart också gott för ekonomin. Det som börjar som ett litet företag kan med tiden expandera och leda till att det skapas fler jobb och med en högre omsättning så leder det också till ökade skatteintäker.

Digitala verktyg är bidragande

Den digitala eran är definitivt bidragande till att vi ser fler företag än någonsin. Du kan idag enkelt skapa en egen verksamhet över nätet. Det här innebär att du till exempel slipper kostnaderna för lokal och mycket av utrustningen som en traditionell verksamhet behöver.

Med digitala verktyg så håller du inte bara ned priserna, du öppnar också upp möjligheten att hitta kunder över hela världen. Det här är lite annorlunda från förr då du behövde pengar och kontakter för att kunna expandera utanför det egna landet. Det är alltså precis rätt tid för att bilda din egen verksamhet.

Inlägg skapade 35

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

cenote