Personlighetsdrag hos den framgångsrika entreprenören

Det visar sig att det finns flera personlighetsdrag som många entreprenörer har. Självklart har inte alla framgångsrika entreprenörer alla dragen och, lika viktigt, även om du inte har så många av personlighetsdragen, betyder det inte att du inte kan starta ett företag.

[IMAGE=d5BAQ0ccMPpD.jpg]

Den framgångsrike entreprenören samarbetar

En entreprenör är en kreativ person som vill skapa nya saker, erövra nya marker och ser intressanta företagsidéer lite varstans. För att lyckas som företagare räcker det dock inte att bara vara driven och framåt, det måste finnas substans i det som görs. Men om du upptäcker att du har flera av personlighetsdragen kan du satsa på att starta företag – och ta hjälp där du ser att du brister. Det sistnämnda, att samarbeta med andra och lyssna på deras kunskap, är ofta det som gör en entreprenör till framgångsrik på riktigt. Ett exempel är om ett företag behöver en ekonomichef, interim cfo, så anlitar en framgångsrik företagare ScandinavianExecutive för att fylla tjänsten på bästa sätt.

Personlighetsdrag

När vi tänker oss en framgångsrik entreprenör finns det en risk att vi tänker på en person som klarade Handelshögskolan i Stockholm med högsta betyg, självklart kostymklädd. Fel – den kostymklädde personen är den som entreprenören anställer! Här kommer några kännetecken på entreprenör:

  • Tid: många entreprenörer bryr sig mycket om tid. De vill att tiden, nuet, ska innehålla något intressant, annars blir de uttråkade. Om du har svårt att koncentrera dig kan det helt enkelt vara så att du är uttråkad för att du är en kreativ person som vill lösa problem. Att småprata, kallprata, ser många entreprenörer som att använda tiden på ett meningslöst sätt. Det innebär att många entreprenörer inte drömmer om en veckas charter i Thailand, utan föredrar att bestiga ett berg eller cykla Sverige runt.
  • Lite annorlunda: trivs du i en grupp eller har du alltid känt dig lite annorlunda? Lite av en individualist som vill göra något nytt och inte sitta stilla i båten. Många entreprenör känner sig lite udda, ungefär som konstnärer. Både är kreativa grupper av individer som inte känner att de alltid passar in i svenssonlivet.
  • Något måste hända: entreprenörer behöver action! De ligger inte en vecka på playan på Kanarieöarna, och de sitter inte på möte efter möte och lyssnar på samma diskussioner om och om igen. Det är rena själsdödande för dem. Om det kryper i kroppen för att du ännu en gång måste genomlida ett personalmöte där ni samtalar om ungefär samma problem som alltid – i alla fall i din tankevärld – så kan det vara ett tecken på att du ska starta eget och göra något!
  • Frihet: De flesta människor ser sig som självständiga individer, men i trygghet i den stora massan. För många entreprenörer är frihet viktigt, inte bara något trevligt, utan en nödvändighet för att kunna andas. Om du tycker att frihet är viktigare än trygghet, kan det vara ett tecken på att du är en blivande framgångsrik entreprenör som skapar företag och arbetsplatser!
Inlägg skapade 35

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

cenote