Förverkliga dina entreprenörsdrömmar

Det behövs entreprenörer, drivande och kreativa människor som startar nya företag, kommer på nya idéer och skapar arbetstillfällen. Om du känner att det finns en entreprenör inom dig ska du göra allt du kan för att förverkliga dina entreprenörsdrömmar – för både din och samhällets skull.

[IMAGE=ePrSpfdZYQm5.jpg]

Entreprenör

[IMAGE=fiRrNPffOUDl.jpg]

En entreprenör är en person som vågar bryta ny mark och ser möjligheter där andra ser svårigheter. Det kan låta som klichéer, men är också sant. Om du har en företagside eller önskar ha eget företag istället för att vara anställd, bör du satsa och göra verklighet av dina tankar. Att starta ett företag kräver både mycket arbete och tid, men det finns många företagare som har börjat från noll och lyckats skapa ett företag som både försörjer dem och ger arbetstillfällen. Samtidigt skapas också bättre personlig ekonomi och mer frihet!

Starta företag

Innan du startar ett företag behöver du tänka igenom om du ska ha en enskild firma eller ett aktiebolag. Du kan självklart börja med en enskild firma och sedan skapa ett aktiebolag, men det kan vara klokt att fatta ett medvetet beslut redan från början. Om du har en enskild firma är du juridiskt och ekonomiskt ansvarig för företaget, vilket innebär att du kan gå i personlig konkurs. Om du istället startar ett aktiebolag måste du ha ett grundkapital på 50 000 eller 100 000 kronor, då är aktiebolaget en egen juridiskt person. Du har därmed köpt dig en säkerhet mot personlig konkurs och kan göra fler avdrag. Det är många som börjar företaget i liten skala och bygger upp det steg för steg. Det är ett bra sätt att se om företaget bär sig eller inte. Som företagare kan du också skaffa förmånligt företagslån med checkkredit hos Fakturino.se. Då har du alltid tillgång till ett extra kapital när du behöver det.

Marknadsföring

För att du ska lyckas som entreprenör är det viktigt att du marknadsför ditt företag målmedvetet och från början. Det är många företagare som startar ett företag, som ett kafé, och tänker sig att marknadsföringen sker per automatik när företaget kommit på plats. De upptäcker plötsligt att marknadsföring är lika viktigt som att baka goda bakelser. Det spelar ingen roll vilka produkter eller tjänster du säljer om dina blivande kunde inte vet att du existerar. Du bör sätta upp en hemsida, sociala medier och börja annonsera redan innan du öppnat. Det räcker inte heller att kunderna vet om att du finns, de måste också ha en anledning att handla hos just dig. Om de redan brukar köpa den produkt eller tjänst som du säljer hos en annan firma som de gillar, har de ingen anledning att plötsligt börja köpa samma sak hos dig. Du måste erbjuda kunderna något extra som en del av din marknadsföring. Ett tips är att skapa ett riktigt bra erbjudande till din öppning. I början kan du nästan behöva ge bort produkter för att långsiktigt kunna få kunder. Som entreprenör kan du använda din inneboende kreativitet för att skapa smart marknadsföring.

Inlägg skapade 31

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

cenote