Vinn tid genom effektiv organisering

Om du vill maximera ditt dygn krävs det en del planering. Det handlar inte bara om att planera in så mycket som möjligt, utan att också strukturera din tid så att du använder den på ett så effektivt sätt som möjligt.

Planera effektivt

Det finns flera sätt att planera på oavsett om du föredrar digitala eller analoga lösningar som underlättar din planering. Ett alternativ för att snabbt skapa dig en överblick över din egen tid är genom att använda dig av kalendrar, det underlättar både din dagliga planering och skapar en överblick över en längre tid.

Att skapa en effektiv plan för en dag eller för en veckan kan exempelvis innebära att du jobbar med en sak i taget. Det här är extra viktigt för dig som är egenföretagare eller entreprenör och även om du föredrar att ha flera projekt på gång samtidigt är det viktigt att planera varje projekt separat. Det vill säga, du kommer att spara tid på att effektivisera dina projekt. På det sättet kan du lätt byta projekt om du fastnar med ett annat.

Ett annat sätt att effektivisera din tid på är att ta bort onödiga störningsmoment från ditt arbetsrum. Du kan exempelvis planera in att du enbart kollar din mejl tre gånger om dagen och sedan stänga av alla notiser på din dator eller telefon. På det sättet kan du jobba på mycket mer effektivt med det du behöver göra samtidigt som du inte riskerar att missa något viktigt.

Inlägg skapade 35

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

cenote