Dags att anställa eller ta in folk?

För att kunna utveckla ditt företag behöver du oftast en dag anställa mer personal. Frågan uppstår då om du ska anställa eller hyra in. När du letar efter personal är det viktigt att du hittar rätt person som både är kompetent inom sitt område och som fungerar på arbetsplatsen.

Mer kompetens i företaget

För att kunna utveckla ditt företag behöver du mer kompetens, mer personal. Det är i människor som den riktiga kompetensen och värdet finns. Är det så att du ska utveckla ditt företag och behöver särskild kompetens för att kunna gå vidare, är det viktigt att du hittar rätt person. Rätt person på rätt plats. Ett smart och enkelt sätt att hitta ny personal, vare sig det handlar om att du vill nyanställa, behöver tillfällig personal för ett projekt eller vikariat för sjukskriven anställd, är att använda Bravura bemanning, då de hjälper dig att hitta rätt person så du kan fokusera på att driva ditt företag.

Hitta rätt arbetskraft

Det är viktigt att du anställer rätt person. Det finns företag som bokstavligen har gått i konkurs då de anställt fel person. Det är svårt att sparka en person, då det kräver att den verkligen har misskött sig. Men det finns misskötsel som inte alltid syns, en person som helt enkelt inte fungerar på arbetsplatsen och inte utför de arbetsuppgifter som den förmodas göra. Eller så skapar personen sociala problem. Därför är det viktigt att du hittar personal som fungerar – som både har rätt kompetens, rätt inställning och som fungerar i det sociala arbetslivet. Genom att använda bemanningsföretag får du en möjlighet att testa personen. Fungerar den på företaget? Trivs ni tillsammans? Går arbetet framåt? Du kan också erbjuda provanställning i sex månader, vilket också ger dig ett slags skydd. När du letar efter personal är det klokt att faktiskt göra två intervjuer, så hinner du känna på personen en gång till. Det absolut bästa är att hitta personer som är personligt rekommenderade, som är kända för att arbeta väl och ha god kompetens.

Ta in personal för första gången

Har du ett eget företag och ska anställa för första gången, så känns det som ett stort kliv. Var inte snabbt med anställningen, utan se till att du verkligen hittar rätt person. Är det en specialkompetens personen ska ha, som inom IT, så kan du anställa den på frilansuppdrag under en tid, så hinner du utvärdera situationen och fatta ett bra beslut.

Inlägg skapade 35

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

cenote