Så blir du effektivare som entreprenör

Om du frågar en entreprenör idag är det nästan givet att jobba mycket, väldigt mycket. Det är nästan som att det blivit “häftigt” att jobba så mycket som möjligt. Många entreprenörer jobbar 80 timmar i veckan, och ett praktexempel på det är Elon Musk. Elon har uppenbarligen gjort en hel del saker rätt, men frågan är om gemene man som säger att de jobbar 80 timmar i veckan, verkligen är i sitt effektivaste esse 16 timmar om dagen? Eller om det går att minska arbetstiden utan att förlora inkomst? Här kommer några tips på hur du som entreprenör kan minska arbetstiden, men ändå få mer gjort:

Automatisera

Vad menas med att automatisera i ditt fall? Det beror självklart på vilken bransch du håller dig inom. Men att automatisera kan vara allt ifrån att automatisera produktionen i en fabrik till att fixa till så att marknadsföringen sker av sig själv. Ett vanligt exempel idag är att minska tid vad gäller administrationen av ekonomin, genom automatiserade ekonomiprogram där en hel del tid kan sparas.

Anlita förvaltare

Att anlita förvaltare kommer att både effektivisera verksamheten och öppna upp mer tid för dig som entreprenör. Oavsett om du söker teknisk förvaltning, ekonomisk förvaltning eller fastighetsförvaltning så kommer få specialiserad hjälp inom det område du söker och kunna lägga fokus på annat i verksamheten, såsom utveckling till exempel.

Anställa en virtuell assistent

Det finns flera orsaker till varför du bör skaffa just en virtuell assistent. Självklart är det en fördel i form av att du kan lämna över flera arbetsuppgifter som är tidskrävande eller utmanande i form av att det inte är ditt expertområde. Andra fördelar är att det inte är några arbetsgivaravgifter, ingen ny utrustning då de jobbar från distans och att de endast får betalt för den tiden de faktiskt jobbar.

Inlägg skapade 35

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

cenote