4 digitala verktyg för entreprenörer

Tack vare IT-marknaden kan det i dag vara lättare än någonsin att vara entreprenör. Med rätt digitala verktyg finns det nästan inga gränser för hur smidigt verksamheten kan skötas, även i din frånvaro. Vilka verktyg underlättar din entreprenörsvardag och hjälper dig effektivisera dina starka insatser?

1. Trello

Trello är ett verktyg för att skapa listor och är en fantastisk tillgång så fort antalet teammedlemmar överstiger en person. Genom de olika listorna kan olika personer överblicka projekten och hålla koll på vad de förväntas göra i aktuella projekt. För ännu tydligare överblick går det alldeles utmärkt att bjuda in specifika teammedlemmar till specifika listor. När en punkt på att göra-listan är klar kan uppgiften enkelt strykas över eller arkiveras. Du kan själv anpassa flödet mellan de olika listorna och arkiven. Det finns flera liknande digitala verktyg såsom Asana, Projectplace och Wunderlist. För att förvissa dig om att alla i teamet har bästa möjliga arbetsförutsättningar kan du konsultera Nordlo, som kan hjälpa dig att driva digitaliseringen i företaget framåt och som har många smarta IT-lösningar för stora som små verksamheter.

2. Google Suite

För den enskilde användaren finns många delar av Google Suite för kostnadsfri användning, men för entreprenören och företagaren kan det definitivt vara värt att titta på den relativt billiga betalversionen för att kunna skräddarsy användandet efter behovet. Google Suite innehåller allt från skriv- och kalkylbladsprogram till mejl- och molnfunktioner. Eftersom du och teamet kan bjuda in varandra till och dela projekten med varandra är detta arbetspaket oöverträffat vad gäller funktionalitet. Microsofts företagstjänster är såklart på ungefär samma nivå, men smidigheten i Google Suite är än så länge något bättre.

3. WordPress

Oavsett verksamhet kan det i dag vara svårt att klara sig utan en webbplats. Finns du inte på nätet så finns du inte, har sökmotoroptimerare länge resonerat och det ligger något i det. Entreprenörer världen över pumpar in stora summor för att synas i sökmotorerna och för att få besökarna att stanna kvar på webbplatsen när de väl har hittat dit. WordPress erbjuder både gratis- och betalwebbplatser som det är enkelt att komma i gång med. För många småföretagare är det väldigt viktigt att synas på nätet, men det är fullt förståeligt att du successivt bygger upp en hemsida med blogg. WordPress är utformat så att även lekmän ska kunna göra sina egna företagssidor. Vad du sedan väljer att fylla webbplatsen med är minst lika viktigt som själva utseendet på den.

4. Google Ads

Webbinnehåll i form av blogginlägg och texter smäller högt i sökmotorerna. För att nå framgång på nätet som entreprenör bör du därför lägga ner mycket krut på att antingen beställa texter eller skriva dem själv. Texterna ska vara utformade på ett särskilt vis, med hänsyn till vad som kallas för sökord. Även i detta avseende har Google det bästa digitala verktyget på marknaden och det finns för kostnadsfri användning. Verktyget heter Sökordsplaneraren och finns på Google Ads. Genom verktyget kan du ta reda på dina potentiella kunders sökbeteenden och anpassa textinnehållet efter vad som är relevant för dem.

Inlägg skapade 35

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

cenote