Entreprenörskap – kreativt och nyskapande

Synonymen till ordet entreprenör anges ofta som “doer”. Det stämmer i hög utsträckning för en entreprenör är nästan alltid en handlingskraftig och kreativ person som verkligen inte har svårt att sätta igång med det som ska göras.

Vem kan vara entreprenör?

Entreprenörer finns i alla åldrar och grupper. Att vara entreprenör är att vilja ta sitt liv i sina egna händer. Ofta finns en idé som grundplåt, en vilja att åstadkomma något nytt som ingen förut provat. Eller i alla fall inte provat på samma sätt. Att starta sitt eget företag är ofta en naturlig start för entreprenörer, men det finns även andra möjligheter idag för den som bara vill hålla på med själva kärnverksamheten och helt slippa det där med företagarens nödvändiga bokföring och pappersexercis. Det finns företag som kan hjälpa till med hela den biten. Du själv behöver bara hitta dina kunder och utföra det du är expert på.

Enskild firma eller aktiebolag?

Om du har en idé som du tror stenhårt på och vill utveckla är det aldrig fel att registrera ett företag att driva verksamheten i. Det finns olika företagsformer och vad som passar bäst kan variera. För den som gillar att vara sin egen motor och chef kan det fungera med enskild firma. Det går utmärkt att ha anställda i egen firma också, men med en växande verksamhet är det ofta bättre att satsa på andra företagsformer, kanske främst aktiebolag. Ett aktiebolag är en egen juridisk person med en ekonomi som är skild från din privatekonomi och du tar ut lön eller avkastning från bolaget ungefär som i en vanlig anställning.

Vad krävs för att lyckas?

Viktigast är förstås själva företagsidén. Det hjälper inte att du brinner för att utveckla appar om du inte kan göra exakt rätt appar, de som folk verkligen vill ha och betala för. Du måste också vara bra på att sälja in din idé till andra och visa att du tror på din produkt.

Inlägg skapade 35

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

cenote