Kända utländska entreprenörer

Sir Richard Branson

Brittisk entreprenör, äventyrare och grundare av riskkapitalbolaget Virgin Group. Branson kämpar bland annat för att kunskapen om droger och drogmissbruk ska bli större och mer utbredd, främst i USA där han menar att kampanjen Kriget mot droger är ett enda stort misslyckande.

Steve Jobs

Amerikansk entreprenör, affärsman och medgrundare av IT-företaget Apple samt animationsbolaget Pixar Animation Studios.

Mark Zuckerberg

Amerikansk IT-entreprenör och medgrundare och delägare av den sociala nätverkstjänsten Facebook.

Coco Chanel

Fransk modeskapare som blev först med att skapa sportkläder för kvinnor samt enda kvinnliga modedesigner att finnas med på Time Magazines lista “1900-talets hundra mest inflytelserika människor”.

George Bernard Shaw

Irländsk författare och satiriker som bland annat vann Nobelpriset i litteratur 1925 samt en Oscar för sitt manus till Pygmalion (1938).

Frank Zappa

Amerikansk låtskrivare, musiker, textförfattare och debattör med en särpräglad känsla för satiriska låttexter som han huvudsakligen slog igenom med i Europa och kanske framförallt i Sverige).

Mark Twain

Amerikansk författare och tidningsman, som skrev under pseudonymen Samuel Langhorne Clemens. Hans mest kända verk är Tom Sawyers äventyr och Huckleberry Finns äventyr. Twain skrev även samhällskritiska reportage om ämnen som klasskillnader och korruption.

Florence Nightingale

Italiensk sjuksköterska med brittiskt påbrå som grundade det moderna sjuksköterskeyrket samt en av världens första sjuksköterskeskolor.

Inlägg skapade 31

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

cenote